8 Mart 2011 Salı

Test Merkezi - Sizler için ayrıntılı şekilde inceledim.

PHILIPS 58PFL9555 3 Boyutlu Tam HD TV
Zaman ve teknoloji ilerledikçe her yeni televizyon daha fazla özelliğini panelinin içine alıyor. Geride bıraktığımız son 2 yılda Tam HD kavramı tüketicinin aklına kazındı.

Kutu içeriği

  • PHILIPS 58PFL9555 3 Boyutlu Tam HD TV
  • Güç kablosu
  • Uzaktan kumanda, 2 x AAA Pil
  • Dönebilen masa üstü ayaklığı
    Hızlı başlangıç kılavuzu, kullanım kılavuzu

Teknik özellikler

  • En-boy oranı: 2,39:1, 21:9
  • Parlaklık: 500 cd/m²
  • Tepki süresi (tipik): 0,5 (BEW eşdeğeri) ms
  • İzleme açısı: 176º (Y) / 176º (D)
  • Çapraz ekran boyutu (inç): 58 inç
  • Çapraz ekran boyutu (metrik): 147 cm
  • LCD Tam HD, 2D bölümlenmiş LED arka aydınlatma
  • Panel çözünürlüğü: (2560x1080)p / 3B destekli
  • Renk işleme: 2250 trilyon renk 17bit RGB
  • Ambilight Sürümü: 3 taraflı
  • Ambilight Özellikleri: Ambilight Spectra 3, Beklemede dinlenme ışık ayarı, 'Günbatımı' yumuşak kapanma özelliği, Duvar rengine uyarlanma
  • NTSC M, PAL N, PAL M, SBTVD biçim desteği
  • 30 W, ‘Invisible Sound’ ses çıkışı
  • Bağlanabilirlik: AV 1: Sol/Sağ Ses girişi, YPbPr. AV 2: Sol/Sağ Ses girişi, YPbPr. AV 3: Sol/Sağ Ses girişi, CVBS girişi. VGA-girişi: PC girişi, D-sub 15. HDMI 1: HDMI v1.4 (Ses Dönüş Kanalı). HDMI 2: HDMI v1.3. HDMI 3: HDMI v1.3. Ön / Yan bağlantılar: HDMI v1.3, USB. Kulaklık çıkışı, PC Ses girişi, S/PDIF çıkışı (koaksiyal), Ethernet-LAN RJ-45, 3B TV konektörü.
  • Kullanım kolaylığı: Akıllı Görüntü, Akıllı Ses, Altyazı Tam Metin, Ekran Üzeri Kullanım Kılavuzu, Dokunmatik düğmeler, ‘EasyLink’, Favori program seçimi, Mozaik kanal yapısı, Tek tuşla deneyim yaşayın, Ana Sayfa düğmesi.
  • Güç: Ortam sıcaklığı: 5 C° - 35 C°. Şebeke elektriği: 110 - 240 V 50/60Hz. Güç tüketimi (tipik): 192 W. Bekleme durumunda güç tüketimi: <0,15>

Genel görünüm
Evinde yüksek çözünürlüklü yayın olmasa da televizyonun Tam HD desteklemesi bir saygınlık konusu. Tabi USB bağlantı noktasına bir bellek bağlayabilmek, içindeki videoyu oynatabilmek de ayrıca önemli. Ve şimdiki eğilim artık 3 Boyutlu (3B) destekli televizyonlara doğru yöneldi. Philips’de efsane haline gelen 21:9 Cinema TV serisinin en son harikasını izleyicilere 3B desteği ile sunmaya başladı. Test Merkezi’nde ağırladığımız yeni Philips 58PFL9555 3D FULL HD 21:9 Cinema TV özellikle gerçek sinema keyfini yaşamak isteyenler için üretilmiş. 58 şık panel yapısı, birçok medya ve 3B desteği ve İnternet bağlantısı ile göz dolduruyor. Philips’e has Ambilight teknolojisi de televizyonun gücüne güç, güzelliğine güzellik katıyor.

Görüntü ve ses kalitesi
58 inçlik dev 21:9 biçimindeki Philips televizyonu ofisimizde Türksat TeleDünya HD uydu alıcı, Türksat Kablo TV standart yayını, Philips BDP9600 3B Blu-ray disk oynatıcı, Philips 3B gözlük ile test ettik. Türksat TeleDünya’nın HD kanalları Philips’in dev ekranında olabildiğince kaliteli şekilde ekrana yansıyor. 16:9 biçimindeki yayınlar olabildiğince mükemmel şekilde 21:9 hale getiriliyor (tabi çok az görüntü kaybıyla). Standart 4:3 yayın yapan televizyon kanallarını izlerken ise, ayar menüsünden resim boyutunu olabildiğince kendi biçimine yakın hale getirmek daha ideal görüntü sağlıyor. Televizyonun 21:9 oranındaki ekranı aslında standart yayın yapan kanalları izlemek için pek kullanışlı değil. Philips’in Türkiye’de satışa çıkmak üzere olan BDP9600 3B Blu-ray disk ile yaptığımız test ise gerçekten bizleri hayran bıraktı. Kutup Ekspresi adlı 3B destekli filmi 21:9 oranında 3B Philips gözlüklerle izlemek keyif vericiydi. Görüntü kalitesi, 3B detayları ve ses kalitesi gerçekten kusursuzdu.Philips 21:9 Cinema TV satın alan bir kullanıcı eğer bir malikanede yaşamıyorsa, panel arkasında bulunan 30 Watt gücünde mükemmel bas ve tiz veren hoparlörleri mutlu mesut yaşayabilir. Televizyon ile birlikte gelen tam işlevsel kumandanın metal alaşımlı yapısı yıllara meydan okuyacak cinsten.
Philips tarafından sunulan en hızlı LCD TV'nin keyfini 480Hz Clear LCD ile çıkarabilirsiniz bu ekranda. Nerdeyse plazma televizyonlarda yakalanan yumuşak ekran döngüsüne Cinema TV ile erişebiliyorsunuz. Philips, LCD TV’lerin tepki süresini ulaşılması güç olan bir değere yani 0,5 ms’ye getirerek en hızlı hareketli sahnelerde bile mükemmel netliğin keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

Çoğul ortam özellikleri
Bu başlığı eskiden sadece bilgisayar incelemeleri için atardık, ancak gelişen teknoloji ile televizyonlarda artık küçük bir bilgisayar haline geldiler. Philips 21:9 Cinema da aslında küçük bir bilgisayar gibi çalışıyor; Philips’in kendine has NetTV özelliği bu modelde olabildiğince geliştirilmiş ve güçlendirilmiş. Hem ethernet hem de kablosuz veri aktarımı ile ağa bağlanabilen televizyon ile İnternet üzerindeki video sitelerinden çok hızlı ve kaliteli şekilde dilenen video klipler izlenebiliyor. YouTube uygulaması ise bilgisayardakinden çok daha hızlı çalışıyor. Eğer uyumlu klavyeniz varsa İnternet tarayıcı ile Web sayfalarınızda gezinebiliyor, e-postalarınıza bakabiliyor, ya da Twitter uygulamasıyla sosyal ağda takılabiliyorsunuz. Kablosuz bağlantı desteği ve DLNA sayesinde evdeki tüm ağ cihazlarındaki ortamı da ekranda görüntüleyebiliyor ya da dinleyebiliyorsunuz. Philips Cinema TV’nin USB girişine bellek ya da sabit disk bağladığınızda içersindeki video ve müzikler dev ekranınızda beliriveriyor. Video dosyalarında her türlü H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1, AVI, MKV uzantılı video biçimini destekleyen televizyon, MP3, WMA (v2 - v9.2 arası), AAC biçimindeki müzikleri çalabiliyor.
Çoklu görüntü desteği, TV izlerken güncel bilgi almanızı sağlıyor. Net TV gibi çevrimiçi servislerde TV'de net görüntülerle izleyebiliyorsunuz. TV'nin yanında bir Net TV penceresi açılabiliyor veya TV ile başka bir video aygıtı birleştirilebiliyor. Kontrol sizde olduğundan, küçük ekrandan ana ekrana anında geçiş yapabiliyorsunuz.
Şu anda ülkemizde kullanılmayan ancak Avrupa ve Amerika’da faaliyete geçen DTVi uygulaması da televizyonda mevcut. DTVi yayına bağlı etkileşimli uygulamalara olanak sağlayan Brezilya merkezli bir sağlayan TV etkileşim ara yazılımı. TV’nizde DTVi uygulamasını çalıştırarak, canlı yayınlanan programlarda oy verme, diziler ve spor programları hakkında "daha fazla bilgi" edinme ve hatta basit oyunlara/yarışmalara katılma gibi sayısız etkileşimli içeriğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sonuç olarak; Philips 21:9 3B Cinema TV LED teknoloji LCD ekranı ile 400Hz’nin üzerine çıkan görüntü kalitesi, 3B Tam HD aktarma kabiliyeti, mükemmel renk paleti, kusursuz ses sistemi, İnternet/ağ, güncel tüm video ve müzik biçim desteği, fark yaratan Ambilight özelliği, kolay kullanımlı arayüzü, tam işlevsel kumandası ve kullandıkça öğreneceğiniz daha birçok özelliği ile evde gerçek sinema keyfini yaşamak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir. Bu televizyonu satın aldığınızda ihtiyacınız olan bir Philips 3B gözlük, bir de 3B destekli Blu-ray film oynatıcı.

PHILIPS BDP9600 3D Blu-ray disk oynatıcı
Philips Cinema TV ile Test Merkezi’mize gelen PHILIPS BDP9600 3D Blu-ray Disk Oynatıcı’ya aslında sadece bir medya oynatıcı demek biraz haksızlık olur. Başlı başlına bir ortam platformu gibi çalışan BDP9600 özellikleriyle de göz kamaştırıyor.

Kutu içeriği

  • PHILIPS BDP9600 3D Blu-ray Disk Oynatıcı
  • Güç kablosu
  • Uzaktan kumanda, 2 x AAA Pil
  • Hızlı başlangıç kılavuzu, kullanım kılavuzu
  • Demo Blu-ray Disk

Teknik özellikler

  • (435 x 70 x 260) mm ebatlarında, 4,2 kg ağırlık
  • Gelişmiş video işlem: Qdeo video processing
  • Blu-ray: 3B Tam HD 1080p
  • Çözünürlük: HD (720p, 1080i, 1080p)
  • 21:9, 16:9, 4:3 görüntü oranı
  • D/A dönüştürücü: 12 bit/150 MHz
  • BD Video, BD-ROM, BD-R/RE 2.0, DVD, DVD-Video, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, Video CD/SVCD, CD, CD-R/CD-RW, USB disk ve bellek oynatımı
  • DivX Plus™ HD, H.264, MPEG2, VC-1, AVCHD, MKV, WMV, XviD video biçim desteği
  • DTS-HD Master Audio, Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS ses teknolojileri
  • HDMI çıkış, kompozit çıkış, sayısal optik çıkış, Koaksiyal video ve ses çıkışları, ethernet çıkışı, SD/SDHC Kart yuvası, USB 2.0 girişi, 802.11 b/g/n kablosuz bağlantı desteği, DLNA 1.5.
  • NetTV servisi, çocuk kontrolü, USB ya da çevrimiçi donanım sürüm güncelleme desteği
  • 30 W güç tüketimi

Cihaz performansı
Dış görünüş olarak dokunmatik düğmelerle bezenmiş şık görüntünün yanında cihaz ile birlikte gelen uzaktan kumanda işlevselliği tamamlıyor. Aslında BDP9600 temel olarak Cinema TV’de olan özellikleri aynı özelliklere sahip olmayan televizyonunuza taşıyor diyebiliriz. Blu-ray disk oynatıcı 3D Tam HD ve Tam HD filmlerde kusursuz performans sergiliyor. DVD filmlerde ise 21:9’a kadar görüntü oranı belirleyebilmek sinema tutkunları için artı değer yaratıyor. Cihazın Qdeo adı verilen özel video işleme teknolojisi sayesinde düşük çözünürlüklü İnternet videoları dahi olabildiğince doğal renklerle yüksek çözünürlüğe yakın kalitede izlenebiliyor. İnternet videoları demişken; BDP9600 Philips’in NetTV platformunu içersinde barındırıyor. Aynı Cinema TV’de olduğu gibi NetTV ağı üzerinden video içerik sitelerine ulaşıp, dilediğiniz video klipleri izleme şansına sahipsiniz. Bu bağlantıyı hem kablolu hem de kablosuz şekilde yapma şansına sahipsiniz. BDP9600 ile sadece diskleri değil, çevrimiçi ortam medyalarını ya da USB belleğinizdeki film, müzik ve resimleri de izleme şansına sahipsiniz. Cihazın sahip olduğu DLNA desteği ile ağa bağlı bilgisayar, akıllı telefon ya da müzik oynatıcıların tamamı ile kablosuz olarak haberleşebilir ve medyalarınızı cihazı bağladığınız ekrana taşıyabilirsiniz.

Sonuç olarak; Philips BDP9600 başlı başlına bir ortam platformu. 3B Blu-ray Diskleri tam anlamıyla gerek görüntü gerek ses kalitesiyle kusursuz şekilde ekrana taşıyan oynatıcı, televizyonunuzu İnternet cihazı haline getirmenin en iyi yolarından biri. Piyasada bilindik tüm video biçimlerini destekleyen oynatıcı ile bilgisayarınıza indirdiğiniz içerikleri USB bağlantısından ya da DLNA ile kablosuz hat üzerinden izleyebilmeniz büyük kolaylık.

HTC Desire Z
Test merkezimizde incelemeye aldığımız Desire, bugüne kadar gördüğümüz en başarılı Android’li cihazlardan ikincisi olarak öne çıkıyor.

Teknik özellikler

  • (119 x 60.4 x 14.2) mm ebatlarında, 180 gram ağırlık
  • GSM (850 / 900 / 1800 / 1900) MHz – HSDPA (900 / 2100) şebeke desteği
  • GPRS, EDGE, 3.Nesil HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5,76 Mbps
  • Android 2.2 Froyo işletim sistemi
  • Qualcomm MSM 7230 800 MHz işlemci
  • 3,7 inç, (480 x 800) piksel, S-LCD, kapasitif, dokunmatik, 16 Milyon renk destekli ekran
  • 5 MP, (2592?1944) piksel, otomatik odaklamalı, kamera (LED Flaş, 720p HD video kaydı)
  • 1,5 GB dâhili bellek, 32 GB’a kadar microSD kart desteği, 512 MB RAM, sınırsız rehber kaydı, sınırsız arama kaydı
  • KMS-Kısa Mesaj Servisleri, ÇOMÇoklu Ortam Mesaj Servisleri, e-posta, Bas e-posta, IM-Anında Mesajlaşma
  • Bluetooth 2.1 + A2DP, microUSB v2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n – DLNA teknolojisi
  • (MP3/WAV/AAC+) müzik çalar, (MP4/H.264/DivX/XviD) video oynatıcı, RDS Stero FM radyo
  • QWERTY klavye, ivme ve yakınlık alıgılayıcı, optik trackpad, multi-touch, HTC Sense arayüzü, A-GPS desteği, alüminyum dış gövde, sayısal pusula, Google uygulamaları, sosyal ağ uygulamaları, akıllı metin girişi, Adobe Flash 10.1
  • Li-Ion 1300mAh
  • 2N ile 430 saat, 3N ile 430 saat bekleme süresi
  • 2N ile 9 saat 50 dakika, 3N ile 6 saat 40 dakika konuşma süresi

Genel görünüm
3,7 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan Desire’ın ön yüzünde başlangıç ekranı, menü, geri ve arama tuşlarına ek olarak bir de ‘trackpad’ yer alıyor; menüler arasında kolay dolaşım sağlıyor. Trackpad ile sağa ve sola doğru kaydırarak karşılama ekranları arasında geçiş yapabilirsiniz. Touchpad’in bazı işlevlerini gerçekleştirebilmek için ise biraz uğraşmanız gerekebilir. 3,5 mm kulaklık yuvası, microSD girişi ve 1.5 GB dahili hafıza ürünün diğer özellikleri arasında. Aralık sayımızda okudunuz Desire’dan farkı ise bu kez QWERTY bir klavye ile birlikte geliyor olması. Dokunmatik ekranda kendini yalnız hisseden ya da daha seri yazmak isteyen kullanıcılar için büyük rahatlık. Genel olarak bakıldığında Desire Z, klavyeli haliyle sağlam ve estetik bir görünüme sahip.

Genel özellikler
HTC Desire Z 800 MHz işlemciye sahip ve Android™ 2.2 (Froyo) with HTC Sense™ işletim sistemi ile birlikte geliyor. Bu işlemci ve işletim sistemi cihaz oldukça verimli çalışıyor. Menülere erişim oldukça hızlı, takılmadan çalışırken verilen komut anında ekrana yansıyor. Desire Z’nin ekranı da gerçekten bir akıllı mobil telefon için üst seviyede. HTC’nin kendine has arayüzünü Android işletim sisteminde de ortaya koyan HTC, Desire Z’yi de tam anlamıyla kullanıcı dostu haline getirmiş. Kullanım açısından da kullanıcıya kolaylık sağlayan arayüz ile yeni bir ileti oluşturmak, çağrı almak, sosyal ağlara erişmek oldukça keyifli ve kolay. Cihazın sesle görüşme kalitesi yüksek. E-posta uyumu ile işleri yoluna koymak masa üstü bilgisayarla da haberleşmek verimli işlevler arasında yer alıyor.

Çoğul ortam ve bağlantı özellikleri
HTC Desire Z, eğlence ve çoğul ortam yönüyle de ön plana çıkıyor. Cihaz ile birlikte sunulan 5 milyon piksel otomatik odaklamalı ve LED flaşlı kamera ile bir akıllı telefon için oldukça tatmin edici sonuçlar verdi. Fotoğraf makinası yazılımı piyasada satılan sayısal fotoğraf makinalarının içeriklerinden farksız. ISO ayarından, çekim sahnelerine kadar birçok ince ayar yazılımın içersinde yer alıyor. Video kayıtta ise; çözünürlük, WVGA (800 X 480) piksel çözünürlüğe kadar çıkabiliyor ve MPEG4 biçiminde kayıt yapılabiliyor. Desire Z’nin ekranı video izlemek için ideal ölçülere yakın. HD klipler oldukça iyi görünüyor ve ayrıntılar gözlerden kaçmıyor. Youtube uygulaması da günlük kullanım için ideal. Flash 10.1 için verilen destek sayesinde iOS’ta görüntüleyemediğiniz birçok sitedeki gömülü videoları kolayca izleyebiliyorsunuz. Dokunarak yakınlaştırma desteği ile Web sayfalarında da yakınlaştırma özelliği de kolaylık sağlıyor. Video kayıtta olduğu kadar video gösteriminde ve müzik çalmada da oldukça iyi sonuçlar veren Desire Z; FM Radyo, Ses Kaydedicisi, Yönleme gibi önemli uygulamaları da bünyesinde barındırıyor. Telefonun sahip olduğu GPS yongası sayesinde Google Maps ile kusursuz çalışan yönleme, varmak istediğiniz yere ulaştırıyor. Her türlü kablosuz bağlantıya olanak sağlayan cihaza Twitter, Facebook gibi önemli sosyal ağ uygulamaları bütünleşik olarak sunulmuş. QuickOffice yazılımı ile de, tüm ofis dokümanlarınızı oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz. 32GB’ye kadar microSD hafıza kartı sunan Desire Z, 1.400 mAh’lik bir pil ile birlikte geliyor. Bu batarya ile 10 saate kadar sesli görüşme yapabiliyorsunuz. Telefonun bekleme süresi 15 günü buluyor, günlük kullanımda ise 2 hatta 3 iş gününü kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Sonuç olarak; kullanışlı QWERTY klavye, güçlü 2. Nesil Snapdragon yonga seti, zengin e-posta istemcisi, sağlam ve etkileyici tasarımı, başarılı ekran ve işletim sistemi performansı, zengin Web deneyimi, güçlü pil özellikleri ile Desire Z, profesyonel akıllı telefon kullanıcıları ve daha fazlasını isteyenler için iyi bir seçim olacaktır.

Olympus E-PL1 sayısal fotoğraf makinesi
Profesyonel seçeneklerle donatılmış olmasına rağmen PEN'in kullanımı tümleşik bir makina kadar kolay. Zor SLR özelliklerini ayarlamak için yeni bir yardımcı Canlı Rehber kullanıcılar düşünülerek yaratılmış.

Kutu içeriği

  • Olympus E-PL1 sayısal fotoğraf makinesi M.Zuiko Digital ED
  • 14-42 mm lens
  • BLS-1 Lityum-Iyon batarya ve şarj aleti
  • USB kablosu, TV bağlantı kablosu
  • Kurulum CD’si ve kullanım kılavuzu

Teknik özellikler

  • (114,6 x 72,2 x 41,5) mm ebatlarında, 296 gram ağırlık (sadece gövde)
  • 4/3 inç Yüksek hızlı Live MOS algılayıcı, efektif piksel12,3 milyon piksel
  • Birincil renk filtresi (RGB), açı oranı ve alanı (4:3 / 17,3 x 13,0) mm
  • Tam çözünürlük13,1 milyon piksel
  • TruPic V motoru
  • %100 görüntü alanı, poz ayarı ön izlemesi, beyaz denge ayarı ön izlemesi, aşamalı ayar ön izleme (SAT), yüz tespit ön izleme, mükemmel çekim ön izleme, bölümler halinde görüntülenebilme, (7/10) kez büyütme, MF/S-AF, AF çerçeve gösterim, AF nokta gösterim, Poz çekme bilgisi, Histogram
  • Kontrast tarama sistemi
  • 2 - 1/2000 s enstantane hızı aralığı
  • TTL açık diyafram ışık ölçüm
  • ISO 200 - 3200 otomatik (kişiselleştirilebilir, geçerli ISO 200 - 1600)
  • ISO 100 - 3200 1/3 ve 1 EV ISO adımlarında manuel
  • Yaklaşık 3 kare/sn hız
  • Uyku ayarı (1, 3, 5, 10 dakika ve kapalı seçilebilir)
  • Dahili flaş
  • 2,7 inç HyperCrystal LCD
  • AVI Motion JPEG video kayıt (HD 1280 x 720 (16:9) / SD 640 x 480 (4:3) )
  • HDMI mini bağlantı noktası, USB desteği

Genel özellikler
E-PL1 gerçek zamanlı olarak 2,7inç LCD ekranda izlenebilen ve çerçevelenebilen i-Auto ve i-Enhance'ten e-Portrait'e kadar uzanan efektler, fotoğrafların bir ustanın elinden çıkmış gibi görülmesini sağlıyor. İlhamlı kullanıcılar E-PL1'in yaratıcı seçenekleriyle gereksinimlerini karşılayabilirler. Yeni Hafif Sepya gibi 6 Sanat Filtresi, bu kişilerin hem filmcilikte hem de fotoğrafçılıkta yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlayacaktır diye düşünüyorum. HD video kaydetmek isteyen kullanıcılar için de bu model yeni bir sürpriz ile geliyor; alan derinliği ve izleme açısını değiştirebilir, otomatik netlemede değişiklikler yapabilir ve çekim sırasında yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilirler. Eskiden tüketici video kameralarında düşünülebilir bir şey bile olmayan dev değiştirilebilir lens yelpazesi (hızlı ve çok hafif Micro Four Thirds modelleri dâhil), daha fazla imkan sunuyor. Anılara hak ettikleri sahneyi veren PEN, kaliteli videoları ve fotoğraf çekmeyi basitlikle eşleştirmiş.

Fotoğraf kalitesi ve kullanım özellikleri
Olympus E-PL1’deki Canlı Rehber ile sıra dışı kolay kullanım desteği sağlıyor kullanıcıya. Alan derinliği ve Sanat Filtreli, stereo sesli HD video gibi özellikler de standart sayısal fotoğraf makinaların önüne geçiyor. Yaratıcılığı arttırmak için kolay uygulanan Sanat Filtreleri (Pop Sanat, Yumuşak Odak, Grenli Film, İğne Deliği, Diorama, Hassas Sepya) çektiğiniz fotoğrafların olabildiğince profesyonel olarak görülmesini sağlıyor. Cihazdaki aksesuar yuvası ile de yaratıcılığınızı artırabilirsiniz. 12,3 milyon piksel Live MOS algılayıcının gücünü makinayı kullandıkça daha iyi anlayabiliyorsunuz. E-PL1’deki bir diğer özellik ise güçlü toz giderme sistemi; bu sayede lekesiz fotoğrafçılık kavramına adım atabiliyorsunuz.
Canlı İzleme çekiminde (4:3, 3:2, 16:9, 6:6) olmak üzere 4 farklı açı oranı imkanınız var. Öncelikli yakalanan görüntünün üzerine mevcut görüntünün çoklu pozlama işlevi ile LCD monitörde gösterilmesi de ayrı bir işlevsellik katıyor. Mükemmel dengeli öndeki nesneler ve arkadaki manzara için yüz ve arka plan kontrolü ile bulanık ve titreşimli fotoğraflara son verebilirsiniz. Autofocus Live View teknolojisi ile rahat görüş yakalarken beyaz dengenin önceden kontrolü ve poz telafisi kullanıcıya büyük kolaylık sağlıyor.
Sonuç olarak; fotoğrafçılıktan amatör olarak dahi anlayan kullanıcıların, basit işlemler yaparak, yönlendirici arayüz ile mükemmel sonuçlar alabileceği kullanıcı dostu bir fotoğraf makinesi olan Olympus E-PL10 farklı özellikleriyle dikkat çekici.

1 yorum:

  1. Bu makinayı yabancı fotoğraf sitelerinden de okudum ve ödül de aldı 2010'da. Bunun üzerine aldım ve yaklaşık 7 aydır kullananlardan biri olarak önermiyorum. Tamam, çok ayrıntılı ayarları falan var falan amma keskin fotoğraf çekebilmek için bir kere kit lensi kullanmamanız lazım (bu da extra masraf demek). Ayrıca boyut olarak compact'lar kadar öyle çok da ufak değil, hatta bariz büyük. Oto Fokus sistemi resmen yavaş, ufak çocuk fotoğrafı çekmek nerede ise imkansız yada sinir harbine dönüşebilir ki bunun sebebinin kitlens olduğu söyleniyor !!!

    YanıtlaSil