1 Kasım 2011 Salı

Test Merkezi

Sony Tablet S
Artık teknoloji devi Sony de tablet bilgisayar pazarına merhaba dedi. 1 Ekim’den itibaren Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulan Tablet S’ten beklenti büyük. Aslında nasıl büyük olmasın ki? En son teknolojilerin şık ve farklı bir tasarım ile birleştiği tablet uygun fiyat özelliği ile de piyasaya etkili bir giriş yapacağı kesin. Derginiz Telepati yine bir ilke imza atarak resmi olarak satışa sunulan Sony Tablet S’i sizler için inceledi.

Kutu içeriği
- Sony Tablet S
- Güç adaptörü
- Şarj adaptörü ve USB bağlantı kablosu
- Kullanım kılavuzu

Teknik özellikler
- (241,2 x 10,1) mm ebatlarında, 598 gram ağırlık
- 9,4 inç, WXGA (1280x800) piksel TFT renkli LCD, çoklu dokunmatik ekran
- NVIDIA Tegra 2 mobil işlemci 1GHz
- 16 MB dahili bellek, 32 GB’ye kadar SD bellek desteği
- 3,5 mm kulaklık girişi, USB 2.0 HS, Wi-Fi
- (AAC, AAC+, AAC+ Enhanced, AMR NB, MP3, WMAv9) müzik biçimi desteği
- 5 megapiksel arka kamera ve 0,3 megapiksel ön haberleşme kamerası
- Android 3.2 işletim sistemi
- GPS/aGPS konumlandırma servis desteği
- Infrared Remote Control Functionality (kızıl ötesi uzaktan kumanda işlevi)
- 3-eksenli hızölçer, Gyrosensor, sayısal pusula, ortam ışığı algılayıcısı

Genel özellikler
Ortadan hafifçe katlanmış bir A4 dosya kâğıdını andıran tasarımda 9,4 inçlik ekranın üzerinde 0,3 megapiksellik haberleşme kamerası yer alıyor. Ön yüzeyde herhangi bir dokunmatik tuş ya da düğme bulunmuyor. Sağ yan kısımda güç/uyku düğmesi ve ses ayar düğmeleri yer alıyor. Sol kısımda 3,5 mm’lik kulaklık girişi ve bir kapak yer alıyor; tırnaktan çekip açılan bağlı kapağın içersinde mini USB girişi ve SD kart girişi yer alıyor. Her iki yan kısımda hoparlör ızgaraları yer alıyor ve bu görüntü ses kalitesinin iyi olacağına bir işaret gibi sanki. 5 megapiksellik kamera arka kısımda yer alıyor. Şarj noktası ise, ekranın alt kısmında. Yalnız şarj noktası ve cihazı bize bir önceki nesil Sony Ericsson mobil telefonlarınınkileri hatırlatıyor ne yazık ki. Çabuk bozulacak gibi yapısı olan şarj cihazı ve noktasına kullanıcının gözü gibi bakması gerek. Asimetrik tasarımda ağırlık noktasının şişkin noktaya doğru kullanılması, cihazın tek elle tutulmasını ve kullanılmasını kolaylaştırıyor.

Çoğul ortam, bağlantı ve hafıza özellikleri
NVIDIA Tegra 2 çift çekirdekli işlemci desteği sayesinde Sony Tablet S ile İnternet tarayıcısında gezinirken, HD film izlerken, müzik dinlerken ya da hepsini bir arada yaparken hız ve performans farkını hemen hissediyorsunuz; genel işlemci ve grafik işlemci gücü iPad1’i gerilerde bırakıyor diyebiliriz. Android’in en son sürümü 3.2 işletim sistim sistemini kullanan Sony Tablet S üzerinde türlü çoğul ortam dosyasını izleyebiliyor, kendi eğlence sisteminizi oluşturabiliyorsunuz. 178 derecelik görüş açısı ve 10 parmak çoklu dokunmatik ekran desteği kullanıcılara konforlu ve sezgisel dokunma deneyimi sunuyor.
Sony Tablet, Sony’nin TruBlack teknolojisine sahip. Bu TruBlack teknolojili panel, LCD ve ekran arasında ışık kırılmasını kontrol ederek daha canlı renkler, daha koyu siyahlar ve canlı bir resim sağlıyormuş dediler, inceledik ve dedikleri gerçekten doğruymuş. Hem kapalı alanda hem de açık havada yüksek kontrast oranlı ekran için güneş ışığı veya floresan ışığının yansımasını ve parlamasını da olabildiğince azaltıyor.
Sony’nin Quick View ve Quick Touch teknolojileri, son derece pratik bir kullanıcı arayüzünün yanı sıra Web’de daha hızlı dolaşmaya, hızlı yanıtlar veren ve oldukça akıcı bir dokunmatik ekrana imkan tanıyor. Sanal klavyenin büyük tuşları, elinizdeki işe göre otomatik olarak ayarlanırken, ekran alanının tüm avantajını kullanıyor. Örneğin şifre girerken sayısal tuş takımı açılırken, kelimelerin otomatik olarak tamamlanması e-mail ve metin yazımlarını hızlandırıyor. Tam Türkçe klavye kullanıcılara daha hızlı ve daha konforlu yazı yazma deneyimi sağıyor. Böylece kullanıcılar her yerde ve her zaman daha üretken hale gelebiliyor.
Ön yüzündeki 0,3 MP kamera ve arka taraftaki 5MP’lik kamerasıyla kullanıcılara video konferansı yapma ve iyi çözünürlükte fotoğraflar çekebilmelerine olanak tanıyor.
Sony Tablet S, ev eğlencesi cihazlarını kontrol etmenize ve içerikleri arkadaşlarınızla ve ailenizle kablosuz olarak paylaşmanıza izin veriyor. Kişisel fotoğraflar ve video içeriği, Sony Tablet’teki bir düğmeye dokunularak DLNA uyumlu TV’ler ve diğer cihazlarda da izlenebiliyor. Müzik, Sony Tablet’te kablosuz hoparlörlerle de dinlenebiliyor.
Sony Tablet S kızıl ötesi teknolojisine de sahip ve TV, Blu-ray Disk çalar ve ev sineması seti gibi birçok ev cihazını uzaktan kumanda etmek için de kullanılabiliyor.
16 GB’lik Wi-Fi destekli sürümü ile piyasaya çıkan Tablet S’in 3N destekli sürümü Kasım ayında piyasaya çıkmış olacak. SD kart desteği ile birlikte gelen cihazın açık kalma süresi yaklaşık 400 saatin üzerine çıkıyor. Yaklaşık 6 saat aralıksız video izlettiren tablette 30 saat boyunca müzik dinleyebilir, 6 saate kadar Wi-Fi üzerinden Web’de dolaşabilirsiniz.

Uygulamalar
Sony Tablet S ile kullanıcılara özel uygulamalar da sunuluyor. Örneğin Sosyal Besleme Okuyucusu (Social Feed Reader), Facebook, Twitter ve RSS’yi kolay ve kullanışlı bir şekilde izlemek için tek bir besleme şeklinde birleştiriyor.
Mik Çalar, müzik kütüphanenizde dolaşmanıza, SensMe kanalları ile dinamik olarak temalı çalma listeleri oluşturmanıza, kapak sanatı ve görsellerini izlemenize ve ilişkili çevrimiçi içerikleri almanıza izin veriyor. Müzik setiniz gibi başka ağa bağlı DLNA cihazları ile eğlenmek için, Sony Tablet’te müziği kablosuz olarak çaldırmak amacıyla sadece ekrandaki bir ikona dokunmanız yeterli.
Video Çalar, geniş bir video ayarı yelpazesi ile video içeriklerinde dolaşmanıza ve onları oynatmanıza, sahneleri aramanıza ve videoları BRAVIA TV gibi diğer ağa bağlı DLNA cihazlarında izlemenize imkan tanıyor.

PlayStation sertifikalı ilk tablet
Sony Tablet S PlayStation Sertifikalı ilk tablet bilgisayar. Yakın zaman içerisinde yeni oyunlar ve uygulamalar ve zenginleşen içerikler ile Tablet S kullanıcılarına güzellikler sunulacak. Bu durum bile kaliteli ve eğlenceli oyun oynamayı dileyen kullanıcıların Tablet S’e sahip olmalarını gerektiren bir özellik.

Sonuç olarak; Android’li bir tablet bilgisayar almayı düşünüyorsanız, birçok ortam desteği sunan ve türlü Sony teknolojileri ile benzemiş Tablet S’i tüm okuyucularımıza şiddetle tavsiye ederiz. Kaliteli ekran, yüksek performans, güçlü ses, bağlantı, İnternet ve çoğul ortam özellikleri, uygun fiyat ile birleşince tadından yenmiyor.

Sony Ericsson XPERIA Ray
Sony Ericsson yepyeni XPERIA’sı Ray’i Türk kullanıcılar ile buluşturdu. Hem ince hem de hafif yapısı, mükemmel renk paletine sahip ekran dikkat çekici.

Kutu içeriği

  • Sony Ericsson XPERIA Ray
  • Şarj ve veri bağlantı kabloları
  • Mikrofonlu kulaklık seti
  • Pil
  • Kullanım kılavuzu

Teknik Özellikleri

  • (111 x 53 x 9,4) mm boyutlarında ve 100 gram ağırlık
  • GSM (850, 900, 1800, 1900) MHz ve HSPA (HSDPA: 7.2 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) şebeke desteği
  • 3,3 inç boyutunda, (480 x 854) piksel çözünürlüğünde (FWVGA) dokunmatik kapasitif ekran (Reality Display), 16,7 milyon renk desteği
  • Mobil BRAVIA grafik motoru
  • 1 GHz Qualcomm MSM8255 Snapdragon işlemci, 512 MB RAM
  • Android 2.3.3 (Gingerbread) işletim sistemi
  • FM Radyo
  • 32 GB’ye kadar microSD kart desteği
  • 8,1 megapiksel otomatik odaklamalı, HD video kayıt destekli, LED flaşlı kamera ve görüntülü haberleşme için ön VGA kamera.
  • Wi-Fi, 3N, Bluetooth bağlantı desteği

Genel özellikler
Cihazın ön yüzündeki 3,3 inçlik ekranın hemen üzerinde VGA çözünürlük destekli bir haberleşme kamerası yer alıyor. Alt kısımda ise, oldukça şık bir ‘Ev Ekranı’ düğmesi bulunuyor. XPERIA logosunun sol yanında geri dönüş sağ yanında ise seçenek dokunmatik düğmeleri yer alıyor. 3,5 mm’lik kulaklık girişi sağ üst kısımda yer alırken, güç/uyku düğmesi hemen üst kısımda yer alıyor. Sağ kısımda ise, ses ayar düğmeleri mevcut. Arka kısımda 8,1 megapiksellik LED flaş destekli HD kamera yer alıyor.

Kullanım ve çoğul ortam özellikleri
Tasarım konusunda sınıfı fazlasıyla geçen Sony Ericsson XPERIA Ray güçlü kullanım ve donanım özellikleriyle fark yaratıyor. Telefon sahip olduğu 3,3 inçlik çoklu dokunmatik (multi-touch) ekranı ile hem cep sineması meraklılarını hem de erişilebilirlik nedeniyle büyük ekranları tercih edenleri memnun edeceğe benziyor.
8,1 megapiksellik kamera şu anda Android telefonlarda kullanılan en kabiliyetli donanıma ve yazılım desteğine sahip. Kamera ile 720p’de HD video kaydı da yapabiliyorsunuz.
Xperia Ray Web sayfaları ve ofis belgelerinin görüntülenmesinde büyük kolaylık sağlayan “ekrana sığdır” özellikli çoklu dokunmatik yakınlaştırma teknolojisi ve telefonun işlevlerine tek tuşla erişim desteği ile kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.
Xperia Ray’in Sony Mobile BRAVIA Engine Reality Display ekranı, çoğul ortam deneyimini zenginleştiren görüntüler sunuyor. Quickoffice ve “docs” desteği ile aynı zamanda bir mobil ofis ve cep sineması olan Xperia Ray, uygun bağlantı seti yardımıyla telefonunuzu TV setinize bağlayıp resim ve videolarınızı salonunuzda HD kalitesiyle izlemenize de imkan tanıyor. Xperia Ray, Bluetooth ve Wi-Fi özelliklerine sahip bulunuyor ve kablosuz bağlantı destekli cihazlar için mobil modem olarak da kullanılabiliyor. Cihazda bulunan GPS yongası ile konum bilgilerini anlık olarak alabiliyorsunuz. Telefonda RDS destekli bir FM radyonun bulunması da yeri geldiğinde oldukça önemli bir özellik.
Xperia Arc 1GHz Qualcomm MSM8255 işlemci kullanıyor; menüler olabildiğince hızlı açılıyor ve ekrana dokunur dokunmaz komutlar uygulanıyor.
Fotoğraf ve video çekiminde titreşimi önleyerek profesyonel kayıt imkanı veren Xperia Ray, SensMe, TrackID ve xLOUD uygulamalarıyla tam kapsamlı bir Walkman deneyimi de sunuyor. Çoğul ortam tarafında Twitter-Timescape tümleşmesi, görüntülü görüşme, 3 boyutlu oyun, Infinity Button desteği sunan Xperia Ray; Google ve Sony Ericsson Exchange ActiveSync gibi gelişmiş hesap eşitleme seçenekleri de sağlıyor.
Xperia kullanıcılarının sosyal medya deneyimini geliştirmek üzere tasarlanan Facebook inside Xperia uygulaması ile arkadaşlarınızın hangi şarkıları beğendiğini müzik çalarınızdaki Facebook eklentisi ile görebilir, YouTube gibi sitelerde şarkılarınızla video kliplerinize yapılan yorumları takip edebilirsiniz. Facebook inside Xperia, Facebook’a telefonunuzun resim galerisi, müzik çaları, rehberi ve takviminden ulaşmanıza imkan vererek beğen düğmesini Facebook’a girmeden kullanmanızı sağlıyor. Sony Ericsson’a özel Timescape uygulaması ise Facebook gibi sosyal medya uygulamalarını tek ekrandan kullanmanıza imkan tanıyor, ‘Infinity Buuton’ tuşuda müzik kitaplığınızdaki şarkılar ve sanatçılarla ilgili video kliplerle albümlere aynı ekranda çevrimiçi olarak ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

Sonuç olarak; Xperia Ray, hızlı işlemcisi ve yaklaşık 7 saat konuşma süresi tanıyan uzun ömürlü piliyle dinamik temponuza ayak uyduruyor, 100 binden fazla ücretsiz Android uygulaması ile size en kişisel deneyimi sunuyor. Yalnızca 100 gram ağırlığındaki hafif ve ince tasarımlı Xperia Ray, gömlek ve kot cebinize rahatlıkla sığarak günlük hayatta üstün taşıma kolaylığı sağlıyor. Telefonunu yenilemek isteyen, Android’in tüm nimetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılara tavsiyemizdir.

Philips Harmony DCD 8000 müzik seti
İnternet her ne kadar müzik dinleme alışkanlıklarımızı bilgisayara ya da mobil cihazlara doğru yöneltse de evinde teknoloji çağına uygun bir müzik sistemi barındırmak isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Philips Harmony DCD 8000 müzik seti geçtiğimiz ay Test Merkezimizin konuğu oldu ve yine Türkiye’de ilk kez sizler için inceledik.

Kutu içeriği

  • Harmony müzik seti
  • (2 x 80) Watt hoparlör
  • Komposit video kablo (Y), AC güç kablosu, FM anteni, 3,5 mm stereo bağlantı kablosu, garanti sertifikası, kullanım kılavuzu ve CD’si.
  • Uzaktan kumanda (44 tuşlu, 2 x AAA pil ile)

Teknik özellikler

  • (270 x 142 x 295) mm ana ünite ebatları
  • (180 x 282 x 320) mm ana hoparlör ebatları
  • 14,5 kg net ağırlık
  • (2 x 80) W ses çıkışı, Dolby Digital desteği
  • USB girişinde direkt çalma
  • iPod/ iPhone/ iPad dock üzerinden şarj ve çalma desteği
  • DVD oynatıcı üzerinden CD, CD-R/RW, MP3-CD, WMA-CD ses diskleri çalma
  • DVD, DVD-Video, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, DivX Ultra, Video CD/SVCD video disk desteği
  • HDMI çıkış, Komposit video (CVBS) çıkış, Digital coaxial çıkış, AUX in, FM Anten girişi, sağ ve sol hoparlör girişi, hat çıkış yuvası, MP3 Link, USB 2.0 giriş, 6,3 mm kulaklık girişi

Genel özellikler
Alışılagelmiş müzik setlerinden farklı bir teknolojik yapıya sahip olan Harmony DCD 8000 daha ilk bakışta düzgün ve sağlam tasarımı ile dikkat çekiyor; ekranlı anapanelin üzerinde bulunan kapağın sürgüsünü kaldırdığınızda iPod/ iPhone ve iPad uyumlu bir stant ortaya çıkıyor. Bu da mobil ya da İnternet üzerinden dinlediğiniz müziğin anında güçlü ve mükemmel ses kalitesine sahip set hoparlörlerinden dışarıya yansıması anlamına geliyor. 80 Watt gerçek ses çıkışlı 2 adet hoparlör Dolby Digital ses desteği ile kapalı ortamlarda mükemmel bir müzik keyfi vadediyor. Bu arada bu hoparlörler HDMI bağlantısı ile HD destekli televizyonunuzda sinema keyfi yaşarken de sinema ses sistemi vazifesini kusursuz şekilde yerine getiriyor. DVD okuyucu hemen hemen tüm disk çeşitlerini başarıyla, takılmadan çalabiliyor (Blu-ray hariç). Bundan sonraki sürüm 1-2 yıl sonra muhtemelen Blu-ray destekli bir model olacaktır. HD görüntü tabi ki sadece disk üzerinden alınmıyor; DCD 8000 bir de USB 2.0 yuvası barındırıyor. Sahip olduğunuz flaş bellek ya da harici sabit diskiniz vasıtasıyla HD filmlerinizi, kliplerinizi ya da fotoğraflarınızı HDMI yoluyla yüksek çözünürlüklü televizyonunuzda izleme şansına sahipsiniz. Harmony için MP3, WMA gibi taşınabilir müzik biçimlerini gerek CD, gerekse USB üzerinden çalmak ise çocuk oyuncağı.
Şık LCD ekran üzerinde çalan parçanın ya da ayarlı FM istasyonun bilgilerini an ve an görebiliyorsunuz. Setin sahip olduğu Alarm özelliği ise oldukça başarılı; sabah uyanacağınız müziği CD, USB, FM Radyo veya iPod olarak belirlemek sizin elinizde. Tam işlevsel 44 tuşlu uzaktan kumanda kusursuz bir erişim sağlıyor.

Sonuç olarak; Harmony DCD 8000 evine şık tasarımlı, Apple mobil ürünlerini destekleyen, yüksek ses çıkışına sahip, neredeyse her türlü ses ve video biçimini destekleyen ve aynı zamanda sinema oynatıcı ve ses sitemi almayı düşünenler için kusursuz bir seçim.

Panasonic LUMIX DMC-G3
Panasonic’in tüm dünyada elektronik vizöre sahip değiştirilebilir lensli sistem fotoğraf makinelerinin en küçüğü ve en hafifi olan Lumix G3’ü geçtiğimiz ay Test Merkezi’nde ağırladık.

Kutu içeriği

  • Panasonic LUMIX DMC-G3 sayısal fotoğraf makinesi gövde 14-42 objektif
  • Pil ve şarj ünitesi
  • Kullanım kılavuzu, yazılım CD’si
  • USB bağlantı kablosu
  • Kompozit bağlantı kablosu

Teknik özellikler

  • (115,2 x 83,6 x 46,7) mm ebatlarında, 336 gram ağırlık (gövde)
  • 16,0 megapiksel çözünürlük
  • Live MOS algılayıcı
  • ISO: 160-6400
  • Micro Four Thirds objektifleri
  • Pop-up dahili flaş
  • Dönebilen 3 inç dokunmatik ekran
  • Hafıza kart desteği: SD / SDHC / SDXC
  • Video kayıt: (1920×1080) piksel
  • USB, HDMI bağlantı desteği ve video çıkışı

Genel özellikler ve fotoğraf kalitesi
İlk bakışta anlıyoruz ki, Panasonic Lumix G3 benzersiz özellikleri ve çarpıcı görüntü kalitesini alüminyum kaplama hafif bir tasarımda buluşturmuş. 16.0 megapiksel algılayıcı ve oldukça hızlı otomatik odaklama özelliği, neredeyse DSLR fotoğraf makinelerine tanınmış olan benzersiz görüntü kalitesini tüm kullanıcılara sunuyor. Sezgiye dayalı çalışan otomatik çekim ayarları, tam kapsamlı gelişmiş özellikler, yüksek çözünürlüklü ve serbest açılı LCD dokunmatik ekran / elektronik vizör ile istediğiniz fotoğrafı istediğiniz şekilde elde edebiliyorsunuz. Geliştirilmiş Akıllı Çözünürlük görüntü işleme teknolojisi ve Akıllı D-aralık Kontrolünü birleştiren Venus Engine VI FHD, üstün sinyal işlemeyle kusursuz fotoğraflar ve yüksek tanımlı filmlerin elde edilebilmesini sağlıyor. Bu durumda kullanıcılar yüksek ISO değerlerinde bile renk akması olmadan net, yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilirler. LUMIX G3’ün seri çekim yeteneği hızlı hareket eden objelerin bile mükemmel görüntüsünü garantilemek için geliştirilmiş. LUMIX G3 16 megapiksel çözünürlükte saniyede 4 kareye kadar ve 4.0 megapikselde ise, saniyede 20 kare hız ile yüksek çözünürlükte fotoğraf çekiyor. Bu hız ve görüntü kalitesi makinanın ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtı adeta.
Canlı Görüntü özelliği ile deklanşöre basmadan önce mükemmel sonucu alacağınızı garantiliyorsunuz. Yüksek çözünürlüklü 460.000-noktalı serbest açılı Akıllı LCD ekranda ve yüzde 100 görüntü alanı sağlayan 1.440.000-noktalı 1,4 kat Canlı Vizör ile çektiklerinizi görüntüleyebiliyorsunuz. LCD ekran yana doğru 180° ve dikey olarak 270° dönebiliyor. Örtücü hızı ve diyafram açıklığı arasındaki ilişki ayarlar doğru aralıkta olmadığında renk kodlamalı bir uyarı da vererek, ‘Canlı Görüntü’de görülebiliyor.

Video yeteneği
LUMIX G3’ün kalite avantajları sabit fotoğraflar ile kısıtlanmamış. Fotoğraf makinesi Tam HD video çekimine de olanak sağlıyor. LUMIX G3’ün 16.0 megapiksel algılayıcısı fotoğraf makinesinin Tam HD AVCHD (1920 x 1080), 50i, biçiminde en düşük gren etkisiyle daha yüksek kaliteli filmler çekebilmesini sağlıyor. AVCHD biçimi Motion JPEG ile karşılaştırıldığında sıkıştırma için kullanılan kareler arası öngörü yöntemiyle neredeyse iki kat fazla kayıt süresi sunuyor. Tam zamanlı AF ve AF Takip özellikleri yüksek kaliteli filmleri kolayca kaydetmenizi sağlıyor. LUMIX G3, ekrana tek bir dokunuşla özneye odaklanıyor ve hareket ederken takip ederek odağı koruyabiliyor.

Sonuç olarak; Panasonic LUMIX DMC-G3’ün otomatik odaklamadaki avantajları, hızlı ve kaliteli fotoğraf kaydı, hafif ama bir o kadar da sağlan kasa yapısı ile piyasadaki emsallerinden birkaç adım önde. Genel hatlarıyla çok başarılı olan makineyi fotoğraf çekmeyi yeni öğrenen ya da fotoğraf konusunda profesyonel olan her kullanıcıya öneriyoruz. Yıldızlı Pekiyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder