12 Kasım 2010 Cuma

HP ile Barselona'da...

HP, ‘Birleşik Altyapı Mimarisi’ni Barselona’da tanıttı


BHT-Bilişim ve Haberleşme Teknolojileri devi HP, 5-6 Ekim 2010 tarihleri arasında Barselona’da yakınsanmış ağ mimarileri üzerine geniş katılımlı bir basın etkinliği düzenledi.
Toplantılarda söz alan HP’nin her kademeden yöneticileri yaptıkları sunumlarda şirketlerin her an değişebilen ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde esnek olan ve ciddi verimlilik sağlayan son HP teknolojilerine değindiler.


HP’den Yakınsanmış Altyapı (Converged Infrastructure)
Barselona’da düzenlenen, ana konusu “Geleceği Yakınsanmış Altyapı ile kazanın” olan “HP EMEA Press Event 2010” etkinliğinde, Birleşik Altyapı Mimarisi’nin ve geleceğin veri merkezleri teknolojilerinin detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Konferansın açılış sunumunu gerçekleştiren HP Kurumsal Sunucular, Depolama ve Ağ EMEA Bölgesi Kurumsal İşlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Wittmer; veri depolama alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden 3PAR’ı satın a
lan HP, Bulut Bilişim ve hizmet sağlama pazarlarına yönelik çeşidi geliştirdiklerini anlattı. Böylece HP’nin farklı BT sistemlerinin sanallaştırma ile birbiriyle basit, ekonomik, uyumlu ve verimli olarak kullanılmasını sağlayan “Birleşik Altyapılar Stratejisini” güçlendirmiş olduğunu kaydeden Wittmer, teknolojinin ilerlemeye devam etmesi ile şirketlerin en güç bilişim altyapı sorunlarının en dinamik ve başarılı şekilde tasarlanabileceğini sözlerine ekledi.


HP sahip olduğu yeni teknolojileri ile yakınsıyor

HP Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Servisler Depolama ve Ağ Genel Müdürü Dave Donatelli, veri merkezlerinin geleceğini anlatan ve HP’nin Birleşik Altyapı Mimarisi’ne değinen bir sunum gerçekleştirdi. Veri merkezlerinin 2009 yılında HP tarafından sunucu, depolama ve ağ olmak üzere üç kısma ayrıldığını, tüm bunlar için uçtan uca donanım, yazılım ve servis sunduklarını beyan eden Donatelli, 2010 yılında Superdome2, G7 Blade, G7 Proliant, Flexfabric, Smartgrid ve Storeonce gibi çözümleri sunucu tarafına organik inovasyonlar şeklinde iliştirildiğini belirtti. Donatelli, depolama ve ağ kısmına da Ibrix, 3COM ve 3PAR çözümlerinin eklenmesiyle birlikte sağlanan inorganik inovasyonlarla beraber mevcut yapıyı birleşik mimari mantığıyla “Yakınsanmış Altyapı” haline getirdiklerinin altını çizdi. 2010 yılının HP için müthiş bir gelişim ve yenilik yılı olduğunu söyleyen Donatelli, 2013 yılında 115 milyar dolarlık bir veri merkezi pazarına ulaşılacağına dikkat çekti. Donatelli’nin açıkladığı öngörüye göre bu 115 milyar dolarlık pazarın 30 milyar dolarlık kısmını ağ donanımları, 35 milyar dolarlık kısmını depolama çözümleri ve 50 milyar dolarlık kısmını da sunucu donanım maliyetleri oluşturacak. Donatelli; pazara genel olarak bakıldığında ise, kurumsal depolama ve sunucu tarafında ilk ve üçüncü mali yıl çeyrekleri arasında kaydedilen büyümenin yüzde 20’yi bulduğunu, 3Com’un dahil olduğu bölümde ise bu oranın yüzde 90 olduğunu vurguladı. Donatelli, açıkladıkları bu yeni birleşik altyapı mimarisinin performansı ve verimliliği oldukça artıracağını da sözlerine ekledi.

Tüm kritik çözümler tek bir adreste
Konferansta bir sunum gerçekleştiren HP Ağdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Marius Haas, konuşmasında HP’nin Ağ operasyonları hakkında güncel bilgiler verdi. Haas şunları kaydetti: “HP 2010 yılında Ağ Mimarisi konusunda da büyük atılımlara imza attı. Nisan 2010’da 3Com ve ProCurve birleşimi ile ortaya ‘HP Networking-Ağ’ çözümleri çıktı. Haziran 2010’da güvenlik ve sunucu bağlanabilirlik çözümleri bir üst basamağa taşınırken, 2 milyon adet sanal bağlantı yuvası tahsis edildi. Eylül 2010’a gelindiğinde büyüme yüzde 198’e ulaştı ki, bu oran planlananın çok ötesinde. Yüzde 42’ye yakın organik büyüme sağlandı ve TippingPoint güvenlik çözümlerimizle pazardaki büyüklüğümüz 4’e katlandı. Yine Eylül ayı içersinde HP bünyesinde 6 adet veri merkezi HP Ağ üzerinde çalışmaya başladı. Ekim 2010’da ise yeni şube çözümleri, uygulama güvenlik çözümleri ve yeni servis tekliflerimiz ortaya çıktı. Artık depolama, sunucu, enerji/soğutma, ağ ve yönetim yazılımı çözümleri tek bir ortak noktada birleşiyor: Onun adı da HP Yakınsanmış Mimari.”
Haas sunumunda, şube ofisler ile ilgili ağ çözümleri ve kurumlara sağladığı faydalar hakkında da bilgiler verdi. Avaya güvenli ve uzaktan yönetilebilir İnternet telefon santralleri, Citrix uyumlaştırılabilir uzak Web uygulama erişi, Microsoft güvenli birleşik haberleşme çözümü, Netscout uzak ağ yönetim kolaylaştırma çözümü ve Riverbed uzaktan erişimle uygulama performansı artıran HP destekli çözümler konularında da bilgiler verdi.
Marius Haas’tan sonra sahneye Leeds Üniversitesi Ağ Geliştirme Hizmet Sorumlusu Dave Neild çıktı. Neild, Leeds Üniversitesi’nde kullandıkları yeni HP çözümlerinden ve sağladıkları güvenlikten bahsetti.

Veri merkezlerinin geleceği
HP Endüstri Standartlarında Sunucular ve Yazılımlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mark Potter da, veri merkezlerinin geleceği konulu bir sunum gerçekleştirdi. HP’nin kusursuz ve tam bütünleşik hizmetler sunduğuna değinen Potter, HP’nin bing, Yahoo, Verizon, Terremark ve Avatar gibi dünya lideri servis sağlayıcı firmaların altyapılarını oluşturduğunu kaydetti. Servis sağlayıcıların artık yakınsama teknolojilerine ihtiyacı olduğunu belirten Potter, HP’nin sunduğu Web servisleri, barındırma servisleri ve HPC servisleri kullanımının servis sağlayıcı pazarında büyük pay almanın önemli bir anahtarı olduğunu söyledi. Potter şöyle devam etti: “Herhangi bir uygulamanın, herhangi bir çalışma cetvelinin tek bir mimaride birleşmesi amacına HP’nin mükemmel performans sağlayan altyapı desteği ile ulaşmanız mümkün. En iyi performansı, en başarılı bütünleşmeyi ve esnekliği sunduğumuz ProLiant SL6500, ProLiant SL390s G7 ve SL 170s G6 ve ProLiant SL390s G7 ürünleri ile en kusursuz şekilde sağlıyoruz. Yeni HP veri merkezleri çevreye özen gösteren yapısıyla yüzde 37’ye kadar daha az enerji sarfederlerken, maliyet yükünü de neredeyse yüzde 45 oranında düşürüyor. Kurumların beklentileri artık eskisinden çok daha fazla; daha az maliyet, daha fazla verimlilik istiyorlar. Biz de bunu, teknoloji için yaptığımız ARGE faaliyetleri ve inovasyon sayesinde gerçekleştiriyoruz.

HP ile çok özel
Etkinlikte HP’den çok değerli iki yetkili ile de özel röportaj yapma şansı da buldum. HP Ağdan Sorumlu Pazarlama Direktörü Jay Mellman ve HP EMEA Bölgesi Ağdan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Carlos Sartorius özel yuvarlak masa toplantısında sorularımı yanıtladı.

“Sosyal ağlar ile veri patlaması yaşanıyor”
Jay Mellman’a sosyal ağ ve video paylaşımdaki veri trafiği artışı sonucunda servis sağlayıcıların karşılaşabileceği sıkıntıları ve alınması gereken önlemleri sorduk. Mellman şunları belirtti: YouTube, FaceBook, Flickr ve diğerleri; dünyada küresel bir veri trafiği artışı yaşanıyor. Bu artmaya da devam edecek. Burada son kullanıcı bakımından geniş bandın önemi ortaya çıkacak, ancak servis sağlayıcı konusunda ise altyapıyı ayakta tutmak için ciddi önlemler alınması gerekiyor. HP öyle çözümler sunuyor ki, çok büyük servis sağlayıcılar sahip oldukları muazzam büyüklükteki verilere HP altyapısının hüküm sürdüğü veri merkezleri üzerinde kusursuz şekilde erişim sağlıyor ve kullanıcılara en iyi hizmet veriliyor. Aslında kusursuz hizmet demek doğru donanım, doğru yazılımın kusursuz şekilde bütünleşerek, sahip olunan her türlü kaynağın etkin ve verimli şekilde kullanılması demek oluyor. Siz kurum olarak ne kadar kusursuz, hatasız bir altyapı hazırlarsanız, son kullanıcı ya da müşteri tarafından o kadar mutluluk sağlarsınız.

“HP sunduğu uçtan uca hizmetlerle rakiplerinin önüne geçiyor”
Carlos Sartorius’a ağ teknolojileri konusunda en büyük rakibiniz kim diye sorduğumuzda, aldığımız cevap Cisco oluyordu. ‘Cisco’yu bu alanda geçebilmek için ne gibi değerler yaratıyorsunuz?’ sorusuna ise Sartorious şöyle bir cevap verdi: “Evet bu alanda en ciddi rakibimiz Cisco. Biz bu yarışın içinde HP olarak sürekli değer ve farklılık yaratma arayışı içindeyiz. HP verimlilik sağlayan, maliyetleri düşüren, tüm sistemlere işlevsellik ve esneklik getiren anlayışı, yeşile verdiği önem ile uçtan uca çözümlerde her zaman liderliğe oynuyor. Biz bir işi düşünürken, planlarlarken işin her noktasına odaklanırız, hata payımızı en aza indirgeriz. HP müşterilerin karar verme aşamasında onlara gelecekte nelere ihtiyaçları olacaklarını tek tek açıklar ve yapacakları yatırım öncesinde kurumlar maliyetlerini ve verimliliklerini çok önceden görmüş olurlar.”

3PAR satın almasıyla HP veri depolamada çok güçlü hale geliyor
Veri depolama alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden 3PAR’ı satın alan HP, Bulut Bilişim ve hizmet sağlama pazarlarına yönelik çeşidini geliştirdi. Böylece HP, farklı BT sistemlerinin sanallaştırma ile birbiriyle basit, ekonomik, uyumlu ve verimli olarak kullanılmasını sağlayan “Birleşik Altyapılar Stratejisi”ni güçlendirmiş oldu.
HP, dünyanın veri depolamada uzmanlaşan lider şirketlerinden 3PAR’ı 2,35 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Böylece HP, yeni BT sistemlerinin sanallaştırma ile tek konsoldan birbiriyle basit, ekonomik, uyumlu ve verimli olarak kullanılmasını sağlayan “Birleşik Altyapılar Stratejisini” güçlendirerek “kurumsal genel ve özel Bulut Bilişim kapsamındaki veri depolama birimi çeşidini” güçlendirmiş oldu.

Türkiye’nin kurumları da HP’yi seçmeli...
HP Ağdan Sorumlu Pazarlama Direktörü Jay Mellman ve HP EMEA Bölgesi Ağdan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Carlos Sartorius Türkiye’deki servis sağlayıcılar ve büyük kurumlar için HP çözümlerini seçmesinin esneklik ve verimlilik konusunda ülke önemine ciddi katkılar sağlayacaklarını kaydettiler. Sempatik ikili, müşterilerin daima yeni teknolojileri altyapılarına tümleştirme isteği ve çabası içinde olduklarını; doğru seçilen altyapı yapısının aslında geleceğe yatırım olduğunu dile getirdiler.

3PAR ile Bulut Bilişim’de büyümeye devam
Kurumsal genel ve özel Bulut Bilişim ürün ve hizmetleri alanında büyümeyi hedefleyen HP, pazar payını artırmak için 3PAR’ın iş dünyasında farklılık yaratan teknolojilerini bünyesine kattı. HP, bu sayede, müşterilerinin veri depolama birimlerinden yüksek performansla yararlanmasını, artan iş yükünü dengelemesini ve veri depolamada öncelik katmanlarının atanmasını otomatikleştirerek iş süreçlerini hızlandırmasını sağlamayı hedefliyor. Kısacası, müşteriler HP’nin bu atılımıyla daha verimli veri depolama birimlerinden yararlanarak iş akışını hızlandıracak, üretkenliği artıracak.
Dünya çapındaki satış ve pazarlama ağı ve kapsamlı hizmet operasyonlarından güç alan HP, 3PAR’ın yeni ürünlerini geliştirmek ve müşterilerine en kısa sürede ulaştırmak için mükemmel bir konumda yer alıyor. HP’nin sunucuları, veri depolama birimlerini, ağ sistemlerini ve yönetim teknolojilerini bir araya getiren Birleşik Altyapılar çeşidi 3PAR çözümleriyle gelişerek HP’nin müşterilerine son derece basit, ekonomik ve kullanışlı veri merkezleri sunmasını sağlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder