Bu ay dergide sizler için daha önce bu kadar kapsamlısı yapılmamış bir mobil geniş bant ve İnternet dosyası hazırladık. Dosyada altyapı sağlayıcılardan operatörlere, uygulama geliştiricilere ve donanım üreticilerine kadar birçok önemli firma yetkileriyle konuştuk. Dosyamızda TTNET’e de yer verdik. Çünkü TTNET, gerçekleştirdiği başarılı yapılanma ile sabit geniş bant servis sağlayıcı kimliğinden farklı bir künyeye kavuştu. TTNET İnternet sloganının yerini ‘TV + Telefon + İnternet’ aldı. TTNET çok yakında uygulamaya koyacağı IPTV’den önce Web TV projesini ‘Tivibu’ ismiyle hayata geçirdi. 6,5 milyon TTNET abonesi, artık Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen kanallarını sadece İnternet bağlantısı ile ekranlarından izleme olanağını yakaladılar. 51 yerli ve 23 yabancı olmak üzere toplam 74 TV kanalı ayda sadece 1 TL ödenerek izlenebiliyor. Tivibu sunduğu ‘Seç-İzle’ servisiyle istenilen an, sınırsız film keyfini de sunuyor. Vizyon filmlerine anında ulaşmak için ‘Kirala-İzle’ özelliği de sisteme eklenmiş. ‘Durdur-İzle’ ile de canlı yayını 15 dakika durdurma ve kaldığınız yerden devam etme kolaylığı sağlanmış. ‘Geri Al-İzle’ özelliği ile yayınları geri alma özelliği sisteme kazandırılmış. Tivibu her haliyle kullanıcıya katma değer yaratmış, birçok farklı özelliği ile yeryüzünde hizmet veren en iyi Web TV platformu haline gelmiş.
Dünya Kupası 2010’u tivibu’dan takip eden ciddi bir kullanıcı kitlesi vardı, ben de onlardan biriydim. Ofiste çalışırken göz ucuyla da olsa maçları haricen bir donanım olmadan takip etmek keyifli ve heyecan vericiydi.
TTNET’i kullanıcıları ve kamuoyu ne kadar eleştirirse eleştirsin, -kimse kusura bakmasın-firmanın hakkını vermek lazım. ARGE ve inovasyona ciddi yatırım yapıyorlar. Müşteri memnuniyeti için her türlü servis ve hizmeti veriyorlar; bu yüzden tebrikler ve teşekkürler yakında mobil operatörlüğe ve IPTV hizmetine başlayacak TTNET’e.
iPhone 4.0 öne geçti
Apple kullanıcı beklentilerini ve deneyimlerini her yıl daha da üst seviyeye çıkarıyor. iPhone 4 piyasa çıktı. Çıktığı ilk haftada 2 milyon adet cihaz kullanıcılarla buluştu. 7’den 70’e kullanıcı memnuniyeti oluşturan donanım ve yazılımı bir araya getiren Apple’ın sırrı; kolay, işlevsel ve zevkli kullanım kuşkusuz. iPhone platformunun bir önemli tarafı da eski nesil iPhone kullanıcılarının da yazılım güncelleme desteği alması. Her bir yeni iPhone yeni bir işletim sistemi demek. Bu yeni işletim sisteminde iPhone 3GS kullanıcılarının ruhu bir hayli okşanmış oldu. Artık AppStore’dan indirilen uygulamaların simgelerini sayfa sayfa kaydetmeye, aralarında kaybolmaya gerek kalmadı. İlgili uygulama ve programları tek ve düzenli klasörler içinde barındırma olanağı sağlandı. Artık facebook uygulamasında arkadaşlarınızın eklediği videolar ek bir araca gerek kalmadan izlenebilir hale geldi. Mesaj yazarken, Twitter’a girebilir, oradan oynadığınız ve yarıda bıraktığınız oyununuza geri dönebilirsiniz, çünkü çoklu görev özelliği cihaza müthiş bir işlevsellik kattı. Fotoğraf çekerken yakınlaştırma ve video çekerken odaklama gibi başarılı özellikler de eklendi.
Kısacası iPhone gerek yeni işletim sistemi, yeni nesil uygulamaları, gerekse yepyeni modeli ile Google Android’e, Microsoft’a, Sybian’a, BlackBerry’e birer gol daha atmış oldu. Yine kasa kazandı. Kasa demişken; ülkemizde 1500 dolarlık fiyat etiketinden 1 kuruş aşağı çıkmayacak iPhone 4’ün sadece 188 dolara malolduğunu ve bu 188 doların içindeki en pahalı parçanın ise (960 x 630) piksel büyüklüğündeki 28,50 dolarlık ekranı olduğunu biliyor muydunuz?
Haziran 2010
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder