3 Ekim 2011 Pazartesi

Test Merkezi

Motorola DEFY
Motorola fotoğraf, video ve Web sayfalarını uçtan uca görüntüleyen 3,7 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve gelişkin Web’de gezinme yetenekleriyle donatılmış ince ve cebe uygun Motorola DEFY modelini Turkcell satış kanalları üzerinden geçtiğimiz günlerde piyasaya sundu.

Kutu içeriği
- Motorola DEFY Akıllı Telefon
- Güç adaptörü
- Mikrofonlu kulaklık seti
- Şarj adaptörü ve USB bağlantı kablosu
- 1.540 mAh pil
- 2GB microSD bellek kartı
- Kullanım kılavuzu

Teknik özellikler
- (107 x 59 x 13,2) mm ebatlarında, 120 gram ağırlık
- WCDMA (900/2100) MHz, GSM (850/900/1800/1900) MHz şebeke desteği
- 3,7 inç WVGA, (854 x 480) piksel çözünürlükte çoklu dokunmatik ekran
- 512 MB dahili bellek, 32 GB’ye kadar Micro SD bellek desteği
- 3,5 mm kulaklık girişi, USB 2.0 HS, Wi-Fi, NGP desteği
- FM Radio alıcı, (AAC, AAC+, AAC+ Enhanced, AMR NB, MP3, WMAv9) müzik biçimi desteği
- 5 megapiksel, LED flaş
- Android 2.2 işletim sistemi
- GPS/aGPS konumlandırma servis desteği
- Android HTML WebKit ile Adobe Flash Lite 3

Genel özellikler
Motorola fotoğraf, video ve Web sayfalarını uçtan uca görüntüleyen 3,7 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve gelişkin Web’de gezinme yetenekleriyle donatılmış ince ve cebe uygun Motorola DEFY modelini Turkcell satış kanalları üzerinden geçtiğimiz günlerde piyasaya sundu. Hemen teste aldığımız Motorola’nın son akıllısı artık alışıla geldiğimiz tablet telefon görüntüsünde. Tasarımda dikkatinizi çekecek ilk husus ise kuşkusuz üst kısımdaki 3,5 mm kulaklık girişindeki ve sol yan kısımda bulunan USB girişindeki sibop niteliğindeki kapaklar. Aynı durum, arka kapaktaki sürgülü açma kilidi için de dikkat çekici. Bunların bir araya geldiği ortamda diyoruz ki, Motorola DEFY suya, toza karşı dayanıklı bir akıllı telefondur. Toza ve suya dayanıklı olarak tasarlanan DEFY, aniden başlayan yağmur, telefona dökülen meşrubat veya kuma düşürme gibi hayatın karşımıza çıkaracağı minik güçlüklere meydan okuyacak şekilde tasarlanmış. DEFY’nin geniş ve sağlam ekranı çiziklere karşı da dayanıklı. Tabi sibopları tamamen kapalı olduğu durumlarda.
DEFY’nin farklı özellikleri sadece tasarımla sınırlı değil. Telefonda bulunan CrystalTalk PLUS özelliği, iki ayrı mikrofonu sayesinde arayan kişinin sesini yükseltmenin yanı sıra, görüşmenin yapıldığı ortamdaki arka plan gürültülerini filtreleyerek daha kaliteli ve bağırmak zorunda kalmadan görüşme yapma olanağı sunuyor.

Çoğul ortam, bağlantı ve hafıza özellikleri
Motorola DEFY Android 2.2 işletim sistemi ile birlikte geliyor. Bu da cihazın hem çoğul ortam hem de bağlantı özelliklerinin oldukça gelişmiş olmasının bir ispatı gibi. DEFY’nin 3,7 inçlik dokunmatik oldukça iyi bir çözünürlük ve keskinliğe sahip. Sadece çok üst düzey ve pahalı telefonlarda yakalayabileceğiniz görüntü kalitesine DEFY ile kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Bu canlı ve parlak ekranda 5 milyon piksellik kamera ile çektiğiniz fotoğraflar da bir hayli iyi gözüküyor, tabi bunda DEFY’nin kaliteli kamerası ve karanlık ortamlarda kullanabileceğiniz LED flaşı da rol oynuyor.
Telefonun her yanı izole edilmiş olmasına rağmen oldukça iyi bir ses çıkış gücüne sahip; bu ses gücü telefonla birlikte gelen mikronlu kulaklık setinden de bir hayli iyi şekilde anlaşılabiliyor. Bilindik her türlü ses biçimi çalabilen ve kayıt yapabilen telefonun FM radyosunun olması da ayrıca bir avantaj.
3.Nesil (3N) ve Wi-Fi desteği sunan DEFY, DLNA ve 3N ağ paylaşımı için özel uygulamalar da sunmuş. Bu da kuşkusuz müşteri memnuniyeti sağlayacaktır. Telefon Net kapısı uygulaması ile kablosuz ağ üzerinden diğer destekli tüm cihazlara görüntü ve müzik aktarımı da başarıyla gerçekleştirilebiliyor. Motorola DEFY’de bulunan içeriği HDTV, oyun konsolu ve bilgisayar gibi uyumlu cihazlarda izlemek, depolamak ve paylaşmak mümkün. Sosyal ağ uygulamalarının da sistemle beraber sunulduğu DEFY’de, e-posta ve anlık mesajlaşma platformu da kusursuz şekilde çalışıyor. Medya oynatıcısı müzik tutkunlarına tam ekran şarkı sözü desteğinin yanı sıra; diledikleri şarkıları keşfetme, satın alma ve yükleme olanağı sunarken, Motorola DEFY kullanıcıları Google Search, Google Maps ve Gmail gibi çok sayıda Google hizmetine ve Android Market üzerindeki 100 binden fazla uygulamaya erişebiliyor.
512 MB’lik telefon hafızası bulunan DEFY 2GB’lik bir microSD hafıza kartı ile birlikte geliyor, ancak siz bu kapasiteyi istediğiniz takdirde 32 GB’ye kadar yükseltme imkanına sahipsiniz.
Motorola DEFY, 1.540 mAh’lik bir pil ile geliyor. Tam şarjı gerçekleştirdikten sonra size Wi-Fi ve EDGE üzerinden bağlı olma şartıyla neredeyse 2 tam günü çıkarabilecek bir hayatta kalma süresi sunuyor. Ancak 3N şebekesi açık olarak kullanıldığında bu süre 1 güne düşüyor.

Sonuç olarak; Motorola DEFY, uygun boyutu, zengin özellikleri, suya, toza ve şoka dayanıklı kasa yapısı ve Android işletim sistemi ile fiyat/performansa bakıldığında olumlu bir görünüm sunuyor. Ülkemizde Turkcell ile birlikte satışa çıkan DEFY düzenlenen kampanya süresince Turkcell satış kanallarından 24 aylık kontratla tüm vergiler dahil ayda 45 TL’ye, 12 aylık kontratla ise ayda 76 TL’ye satın alınabiliyor. Turkcell’in kampanyasında cihazın yanı sıra aylık 250 MB İnternet paketi de dahil. Dileyen tüketiciler belirtilen taksitlere ayda 10 TL ek ücret ödeyerek 1 GB İnternet Paketi’ne veya 19 TL ek ücretle 4 GB İnternet Paketi’ne sahip olabiliyor. Eğer bütçenize uygun olduğunu düşünüyorsanız, telefonu önce denemenizi, sonra da satın almanızı tavsiye ederim.

ASUS Eee Slider tablet bilgisayar
Yaklaşık 3 yıl önce Netbook furyasını başlatan ASUS, anlaşılan o ki, bir benzerini tablet bilgisayarlarda da gerçekleştirmenin peşinde. Geçen sayımızda incelediğimiz ASUS Transformer oldukça beğenimizi kazanmıştı ama, Slider gerek tasarımı gerekse teknik özellikleriyle Android tabletler içinde oldukça önemli bir yer bulacağa benziyor.

Kutu içeriği

  • ASUS Eee Slider tablet bilgisayar
  • Şarj ve veri bağlantı kabloları
  • Kullanım kılavuzu

Teknik Özellikleri
- (271 x 176 x 13) mm ebatlarında, 886 gram ağırlık
- 10,1 inç, (1280 x 800) piksel çözünürlükte dokunmatik ekran
- Nvidia Tegra2 (Çift Cortex A9) işlemci
- Android 3.1 işletim sistemi (3.2’ye yükseltilebilir)
- 1GB RAM Bellek
- QWERTY Klavye
- Mini HDMI, 3,5 mm kulaklık çıkışı
- Micro SD kart yuvası, mini-USB 2.0 girişi
- 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 kablosuz arayüz
- Kablosuz WAN-Geniş Alan ağı
- 5MP otomatik odaklamalı kamera ve 1,2MP Web kamera
- Stero hoparlörler

Genel özellikler
Slider, Transformer gibi QWERTY klavye ile beraber geliyor. ASUS Slider’ın farkı ise, çıkartılabilir yerine kızaklı bir klavyenin tasarımla birlikte sunulması. Böylece Slider’ı Android işletim sistemli bir Netbook gibi kullanma şansına da sahipsiniz. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Slider ile yazı yazmak ya da bilgisayarı kontrol etmek büyük avantaj sağlıyor. Daha satışa çıkmadan tasarımı ile 2011 Uluslararası Mükemmel Tasarım Ödülü (International Design Excellence Awards 2011) kazanan Eee Pad Slider, inci beyazı ve metalik kahverengi renk alternatifleri, kayarak açılan klavyesinin yanı sıra yeni Google Android 3.1 işletim sistemi (Android 3.2 yükseltilebilir ) ve güçlü çoğul ortam özellikleri ile sunuluyor.
Aynı Transformer’da olduğu gibi 178 derecelik görüş açısına sahip IPS ekranı, kullanıcılara zengin bir görsel deneyim sağlarken, USB yuvası, Micro SD kart okuyucu ve mini-HDMI girişi ile de zengin bağlantı olanakları sunuyor. Klavye kullanımı ile de e-posta ve blog-Net günlüğü yazı gönderilerinde daha kolay ve hızlı giriş sağlıyor.

Çoğul ortam ve bağlantı özellikleri

NVIDIA Tegra 2 çift çekirdekli işlemci desteği sayesinde ASUS Eee Pad Slider ile İnternet tarayıcısında gezinirken, HD film izlerken, müzik dinlerken ya da hepsini bir arada yaparken hız ve performans farkını hemen hissediyorsunuz; bu performans farkı iPad1’i oldukça gerilerde bırakıyor. HD video kaydı yapabilen ve başarılı ses sistemine sahip Eee Pad Slider üzerinden her türlü çoğul ortam dosyasını izleyebiliyor, kendi eğlence sisteminizi oluşturabiliyorsunuz. 178 derecelik görüş açısı ve 16:10 altın orana sahip parlak IPS ekranı oldukça başarılı bir görüntü deneyimi sunarken Corning Gorilla Glass cam çizilmelere karşı ekranınızı koruyor. 10 parmak çoklu dokunmatik ekran desteği kullanıcılara konforlu ve sezgisel dokunma deneyimi sunuyor. Ön yüzündeki 1,2 MP kamera ve arka taraftaki 5MP’lik kamerasıyla kullanıcılara video konferansı yapma ve iyi çözünürlükte fotoğraflar çekebilmelerine olanak tanıyor.
Bir ekran klavyesi ile karşılaştırıldığında, ASUS Eee Pad Slider’ın kayarak açılan klavyesi kullanıcılara daha hızlı ve daha konforlu yazı yazma deneyimi sağıyor. Böylece kullanıcılar her yerde ve her zaman daha üretken hale gelebiliyor. Sisteme yüklü olarak gelen Polaris Office 3.0 ile Eee Pad Slider, kullanıcılara, belgelerini, hesap tablolarını, sunum dosyalarını ve ofis belgelerini görüntüleme ve düzenleme imkanı sağlayarak, profesyonel Mobile Office çözümü sunuyor.
Asus Netbook’lardan alışkın olduğumuz cihazlar arasında sorunsuz veri transferi için kullanıcılara destek olan Web destekli depolama alanı WebStrorage’da bir yıl sınırsız depolama alanı ile en sevdiğiniz şarkı, film ve resimleri yedekleyebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz; kısacası bulut bilişime merhaba diyebiliyorsunuz.
16 / 32 GB eMMC yuvası, USB girişi, Micro SD kart okuyucu ve mini-HDMI yuvası ile Eee Pad Slider, üstün verimlilik ve eğlence merkezi haline geliyor.

Tablet bilgisayarda Bulut deneyimi
Google’ın işletim sistemi Android 3.1 (Android 3.2’ye yükseltme imkanlı) sahip Eee Pad Slider kullanıcılara eksiksiz bir Web deneyimi sunuyor. Adobe Flash desteği ile zengin ve sürükleyici içeriği, biçime, destek durumuna takılmadan ekrana getiriyor.
MyNet teknolojisi ile sayısal içeriğin kolay bir şekilde kablosuz olarak evdeki ağ cihazlarından akışı sağlanabiliyor. Böylece HD videoları ve müzikleri HDTV’de ya da masa üstü bilgisayarda oynatabiliyorsunuz. Test için DLNA ağına eklediğim Eee Slider Sony BRAVIA televizyon, SONY VAIO diz üstü bilgisayar ve PlayStation 3 ile oldukça iyi anlaştı. İçerikler sorunsuz bir şekilde ev ağı üzerinde dilenen ekran ve cihazdan kesintisiz ve yüksek kalitede görüntülendi.
MyLibrary, İnternet’ten indirdiğiniz kitapları, dergileri, gazeteleri erişilmesi kolay bir dosyada toplama olanağı sunarken, MyCloud müzik, video, fotoğraf gibi tüm sayısal içeriklere tam erişim sağlamakta. Kullanıcılar aynı zamanda Mac ya PC sistemlerine uzaktan erişim için MyCloud’u kullanabiliyor; Eee Pad Slider’ın yeteneklerini geliştirmek için değişik uygulamalara erişebilirler.

Sonuç olarak; ASUS Eee Slider gerek ödüllü tasarımı, gerek çoğul ortam ve kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan teknik özellikleri, gerekse 10 saate varan pil ömrü ile Android işletim sistemli bir tablet bilgisayar almayı düşünen tüm kullanıcılara tavsiyemdir.

Olympus TG-310 sayısal fotoğraf makinesi
Olympus TG-310 sayısal fotoğraf makinesi tatillerinizde hiç yanınızdan ayıramayacağınız sayısal dostunuz olmaya aday. Çünkü bu fotoğraf makinesi emsallerinden çok daha farklı özelliklere sahip.

Kutu içeriği

  • Olympus TG-310 sayısal fotoğraf makinesi
  • LI-42B Lityum-Ion pil
  • F-2AC AC adaptörü
  • CB-USB6 USB kablo
  • CB-AVC3 ses/görüntü kablosu
  • El kayışı
  • Dünya çapında garanti kartı
  • Kullanma kılavuzu
  • Görüntü Yönetim Yazılımı CD’si

Teknik özellikler

  • (96,3 x 63,4 x 22,7) mm ebatlarda, 155 gram ağırlık
  • 14,5 megapiksel tam çözünürlük
  • 3,6 kat optik yakınlaştırma
  • 1/2,3 inç CCD algılayıcı, 6,9 cm TFT ekran
  • Darbelere dayanıklı 1,5 metreden düşmeye dayanıklı yapı
  • 3 metreye kadar su basıncına ve -10°C'ye kadar soğuğa dayanıklılık
  • HDMI, USB 2.0 ve SD hafıza kartı desteği
  • Portre, Güzellik, Manzara, Gece çekimi, Gece portre çekimi, Spor, İç Mekan, Mum ışığı, Kişisel portre, Günbatımı, Havai Fişek, Yemek, Dokümanlar, Sahil ve Kar, Sualtı Çekimi, Evcil hayvan (kedi), Evcil hayvan (köpek) başlıklarında çekim ayarları
  • ‘Auto, Otomatik Program, Sihirli Filtre, Panorama, Sahne konumları, Video, 3B Fotoğraflar’ çekim seçenekleri
  • 80, 100, 200, 400, 800, 1600 ISO
  • iESP otomatik odaklama, kontrast bulma
  • MPEG-4 biçiminde 720p’ye kadar HD kalitesinde video kayıt

Kullanım özellikleri ve fotoğraf kalitesi
Her yaz tatiline gittiğinizde deniz, havuz ya da kumsal maceralarınızı kaydedebileceğiniz bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duyarsınız. Ancak elinizdeki makine ile sudan, kumdan veya diğer tehlikeli etkenlerden hep bir adım uzakta durmak ve makinenizi korumak durumundasınızdır. Bu durum yağmur yağarken ve kışın kayak sezonunda da yaşadığınız bir durumdur aslında. İşte her derde deva Olympus TG-310 sayısal fotoğraf makinesi tatillerinizde hiç yanınızdan ayıramayacağınız sayısal dostunuz olmaya aday. Çünkü bu fotoğraf makinesi, emsallerinden çok daha farklı özelliklere sahip. Özellikle zorlu, soğuk ve ıslak ortamlarda çekim için sizlere 3metreye kadar su basıncına dayanıklılık ve -10°C'ye kadar soğuğa karşı duran bir yapı sunuyor. Makine sert darbelere de bir hayli dayanıklı; 1,5 metreden düştüğünde bana mısın demiyor.
Kayabilen ikili kilit mekanizması, suyun altındayken bile kameranızın pilini, kart yuvalarını ve girişlerini korurken eklenebilir lens duvarı da optik yakınlaştırma lensini koruyor.
Bu yüzden; çocuklarınızın kameranızı birbirlerine atmalarına, suya düşürmelerine veya buzluğa saklamalarına karşı endişelenmenize gerek kalmıyor.
TG-310 gibi yaratıcı fotoğraf ve videolar çekip, bunları ailenizle ve arkadaşlarınızla kolayca paylaşmanızı sağlıyor. Kameranız, fotoğraf ve yüksek çözünürlüklü videolar için sekiz adet Sihirli Filtre efektine ek olarak, 3B fotoğraf çekimi özelliğine de sahip. ‘Eye-Fi Kart’ uyumluluğu ile fotoğraf ve videolarınızı otomatik olarak favori Web sitenize veya bilgisayarınıza kablosuz yükleyebiliyorsunuz. Yeni HDMI girişi sayesinde de, çektiklerinizi yüksek çözünürlüklü televizyonda tam boyutlu olarak izlemek çok daha kolay. Hareketli fotoğrafları özel hale getiren yakın çekimler için, TG-310'un 3,6 kat geniş optik yakınlaştırma (28-102mm) ideal. TG-310 kullanım kolaylığını en üst seviyeye çıkaran ve bulanıklığı azaltan ikili görüntü sabitleyiciden, Akıllı Otomatik Mod (i-Auto) ve AF İzleme gibi özelliklere kadar bütün Olympus özelliklerine sahip.
İşletim sistemi menüsünde göreceğiniz Portre, Güzellik, Manzara, Gece çekimi, Gece portre çekimi, Spor, İç Mekan, Mum ışığı, Kişisel portre, Günbatımı, Havai Fişek, Yemek, Dokümanlar, Sahil ve Kar, Sualtı Çekimi, Evcil hayvan (kedi), Evcil hayvan (köpek) başlıklarında çekim ayarlarını iyi incelemenizi tavsiye ederim. Hepsinin ayrı ayrı işe yaradığını göreceksiniz. Köpek ve kedilerin yüzlerini, kameraya baktıkları zaman otomatik olarak yakalamak için geliştirilmiş ‘Evcil Hayvan Algılama’ ayarını denemenizi özellikle tavsiye ederim; yalnız bu testte zararlı çıkan ofisimizin şirin kedisi ve adını Mısra’nın koyduğu ‘Oyun’ oldu. Tabi kedi köpeğin yüzünü tanıyan makine, insan yüzünü tanımaz olur mu hiç? 12 kişiye kadar mükemmel odaklanmış, pozlanmış yüzler ve doğru pozlanmış diğer alanlar için, ‘Gelişmiş Yüz Tanıma’ ayarını kullanmanız kafi. Makinedeki güzellik ayarı düzgün olmayan bölgeleri otomatik olarak buluyor ve düzeltiyor, bu sayede yüzler daha parlak ve pürüzsüz görünüyor; olduğu kadar.

Sonuç olarak; ne kadar iyi bir fotoğraf makinesi sahibi olursanız, olun, mutlaka ama mutlaka böylesine bir cihaza da sahip olmanız gerekiyor; özellikle çok gezen, tatil yapan bir evli, mutlu, çocukluysanız… Olympus TG-310’a sahip olmak isterseniz, ödeyeceğiniz miktar 500 – 550 TL aralığında olacaktır.

LG LW570S 3B Tam HD LED TV
Evinde yüksek çözünürlüklü yayın olmasa da televizyonun Tam HD desteklemesi bir saygınlık konusu. USB bağlantı noktasına bir bellek bağlayabilmek, içindeki videoyu oynatabilmek de ayrıca önemli. Ve şimdiki eğilim, artık 3 Boyutlu (3B) destekli televizyonlara doğru yöneldi.

Kutu içeriği

  • LG LW570S 3B Tam HD LED TV
  • (5 + 2) adet LG 3D gözlük (satış paketine göre farklılık gösterebilir)
  • Hızlı başlangıç kılavuzu, kullanım kılavuzu
  • TV stant ve ayağı
  • Tam işlevsel, ışıklı LG 3DTV uzaktan kumanda ve iki adet uyumlu pil

Teknik özellikler

  • 42inç, 3B’ye hazır Tam HD 1080p çözünürlük destekli LED TV
  • Edge LED Plus ve CINEMA 3D teknolojisi
  • TruMotion 120/100 Hz
  • 10 000 000:1 kontrast oranı
  • Wi-Fi ile DlNA 1.5 desteği
  • Smart TV, yönlendirme, NetCast, ağdan video izleme (UPnP/CIFS)
  • Skype ile uyumlu; 720p de HD haberleşme seçeneği
  • USB medya oynatıcı (NTFS/Fat) : MKV, DivX Plus HD, AVI, M2TS, MP4, WMV dosya biçim desteği
  • Üçlü tüner: DVB-C/T/S, CI+ yuvası ile birlikte
  • 4 adet HDMI 1.4a yuvası, VGA PC, YUV, ethernet, 2 giriş USB, optik çıkış, RCA 2.0

Genel görünüm
Evinde yüksek çözünürlüklü yayın olmasa da, televizyonun Tam HD desteklemesi bir saygınlık konusu. USB bağlantı noktasına bir bellek bağlayabilmek, içindeki videoyu oynatabilmek de ayrıca önemli. Ve şimdiki eğilim, artık 3 Boyutlu (3B) destekli televizyonlara doğru yöneldi. Test Merkezi’nde ağırladığımız yeni LG 42 LW570S 3D Tam HD televizyon performansıyla göz doldurdu. Gerek kasa yapısı, gerekse tasarımı ile oldukça şık bir görüntüye sahip olan LW570S, 4 adet HDMI girişi, VGA PC, YUV, Ethernet, 2 adet USB girişi, optik çıkış, RCA 2.0 ile kusursuz bir çevre birim desteği sunuyor. Televizyonla birlikte gelen tam işlevsel kumanda da tuşlar belirgin; istenildiğinde ışıklı olarak kullanılması da ayrı bir keyif.

En iyi 3B deneyimi
Bugüne kadar Sony, Panasonic, Samsung, Philips gibi dünya devi markaların birçok televizyonunu inceleme, hatta fabrikalarında görüntüleme şansı buldum. Bu markaların cihazları, ‘3D Active Shutter’ teknolojisini destekliyor. Gözlükleri ağır ve şarj edilebilir olduğu için, kullanımda elektromanyetik dalgalara maruz kalınabiliyor. LG yeni 3B teknolojisiyle hem olayın akışını değiştirdi, hem de gözlüklerin ağırlığını 16 grama kadar indirdi. CINEMA 3D teknolojisini televizyona sokan LG’de 3B bir filmi izlemek çok ama çok keyifli. Görüntüler oldukça keskin; ancak çok hareketli görüntülerde hafif de olsa bir bulanıklık söz konusu olabiliyor; bunun da nedeni teste gelen LED TV’nin en yüksek 100/120 Hz aralığında çalışmasından kaynaklanıyor. LG sinema gözlüğü ile odanın neresinden bakarsanız bakın, zaten izlediğiniz en iyi 3B televizyon olduğunu kendiniz söyleyeceksiniz. Sony PlayStation3 performansı da bir hayli iyi olan LW570S ile GranTourismo5 oynamak ciddi bir keyif; herkese tavsiye edilir.

Kullanıcı dostu gözlükler
Sadece 16 gram ağırlığındaki yeni LG CINEMA 3D gözlükler, elektrikli parça içermiyor; böylece hiçbir şekilde elektromanyetik dalga yaymıyor ve şarj edilmeleri gerekmiyor. Yeni LG CINEMA 3D gözlükler son derece uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Bu sayede yüksek fiyatlar nedeniyle tek başına TV izleme dönemi de sona eriyor; kullanıcılar arkadaşları ve aileleri için ne kadar gerekiyorsa o kadar gözlüğü rahatlıkla alabiliyor. Ayrıca klipsli LG CINEMA 3D gözlük modelleri sayesinde gözlük kullananlar da kendi gözlüklerine çok rahat bir şekilde bu modelleri takabiliyor. Bunun yanında, Alain Mikli tarafından tasarlanan şık gözlükler de modanın sıkı takipçileri için güzel bir seçenek oluşturmuş.

Çoğul ortam özellikleri
Bu başlığı eskiden sadece bilgisayar incelemeleri için atardık, ancak gelişen teknoloji ile televizyonlarda artık küçük bir bilgisayar haline geldiler. Kablosuz veri aktarımı ile ağa bağlanabilen televizyon ile İnternet üzerindeki video sitelerinden çok hızlı ve kaliteli şekilde dilenen video klipler izlenebiliyor. YouTube uygulaması ise bilgisayardakinden çok daha hızlı çalışıyor. Eğer uyumlu klavyeniz varsa İnternet tarayıcı ile Web sayfalarınızda gezinebiliyor, e-postalarınıza bakabiliyor, ya da Twitter uygulamasıyla sosyal ağda takılabiliyorsunuz. Kablosuz bağlantı desteği ve DLNA sayesinde evdeki tüm ağ cihazlarındaki ortamı da ekranda görüntüleyebiliyor ya da dinleyebiliyorsunuz. LG TV’nin USB girişine bellek ya da sabit disk bağladığınızda içersindeki video ve müzikler dev ekranınızda beliriveriyor. Video dosyalarında her türlü H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1, AVI, MKV uzantılı video biçimini destekleyen televizyon, MP3, WMA (v2 - v9.2 arası), AAC biçimindeki müzikleri çalabiliyor.

Sonuç olarak; eğer bugünlerde 3 boyutlu yayın destekli bir televizyon almayı kafaya koyduysanız, alın size tavsiye: LG LW570S 3B Tam HD LED TV. 3B’yi emsallerinden ve rakiplerinden çok daha zahmetsiz ve keyifli olarak sunan televizyon sağladığı bağlantı ve çoğul ortam kabiliyeti ile evinizde tam bir ortam merkezi olmaya aday.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder